Stories

Wat is DIT?

By September 23, 2019 No Comments

Maar al te vaak verzanden scholen, als ze digitale techniek willen inzetten om hun onderwijs sterker en beter te maken, in een woud vol geheimtaal over servers, inlogcodes en andere digitale ongemakkelijkheden. De bedoeling – het leren te versterken – verdwijnt al snel naar de achtergrond.

De minor DIT van de Hogeschool van Amsterdam stelt juist de combinatie van DIDACTIEK, INHOUD en TECHNOLOGIE centraal. Studenten van diverse lerarenopleidingen en van de opleiding voor multimedia design trekken samen op in projectteams. Zij helpen scholen in het Amsterdamse bij het ontwikkelen van blended learning. Zij maken een onderwijsproduct, geven een training of advies of doen onderzoek.

 

De minor is bijzonder vormgegeven. De wereld van onderwijs en technologie bruist volop, dus is samenwerken en samen leren een must. Bij DIT hebben studenten daadwerkelijk zeggenschap: over de hele minorgroep en hoe daar kennis wordt gedeeld; over de koers van hun projectteams én

hun persoonlijke leerproces. Zij kiezen de school en de opdracht, formeren hun projectteam, worden het met elkaar en met de school eens over de uiteindelijke opdracht, organiseren hun samenwerking en gaan aan de slag. Ook de toetsing is ‘anders dan anders’. Een rubric stuurt alle leer- en onderwijsactiviteiten. Peerlearning, self-, peer- en teamassessment bereiden studenten voor op de uiteindelijke prestatie.

 

De minor zelf is ook ‘blended’ vormgegeven, zodat er sprake is van één workflow die ook doorgaat als er geen geplande contacturen zijn. Samenwerken, experimenteren en de begeleiden komen zo het beste tot zijn recht.  DIT is géén gemakkelijke minor. Maar dát deert de studenten niet, zo laat de film zien.

 

Wat is DIT? | Regie: Maarten van der Burg, Camera: Rikke van der Heul, Sophie Victorine, Edit: The Rough Eye, Productie: Script Factory 2016

Bekijk Wat is DIT? hier