Maakplaatsen

Leren door Maken. 3 februari 2017: de Openbare Bibliotheek Amsterdam opent een kakelverse MAAKPLAATS in Amsterdam-Noord.

 

Ieder kind in Amsterdam moet de kans krijgen de vaardigheden te ontwikkelen die passen bij deze tijd, de 21st-century-skills. Maakplaats 021 is een speelkamer waar jongens en meisjes uit de buurt, op een laagdrempelige manier hun creativiteit en digitale vaardigheden kunnen ontplooien. Zélf ontwerpen, bouwen en aan de slag met nieuwe technologieën, daar gaat het om.
Monique Pijls, Lector Didactiek van de Bètavakken, Hogeschool van Amsterdam, doet hier onderzoek naar Urban Science Education. Wat zijn de voorwaarden voor creativiteitsontwikkeling? Leidt het maken tot inzicht in Bètavakken? Hoe richt je effectieve maakplaatsen in?
Amsterdam Maakt ’t is een visuele impressie van de lancering op het Waterlandplein. De officiële opening werd verricht door Kasja Ollongron, wethouder Economische Zaken samen met alle jonge bezoekers.

In Maakplaatsen werken OBA, Waag Society, Pakhuis de Zwijger en Hogeschool van Amsterdam samen. Het onderzoek van Monique Pijls vindt plaats vanuit het Kenniscentrum van het de Faculteit Onderwijs en Opvoeding van de HvA.

De film is gemaakt door Maarten van der Burg | Script Factory.
Projectleider Maakplaatsen: Sacha van Tongeren.

Samenstelling en regie: Maarten van der Burg | Script Factory © 2017