Leren Lesgeven in de Gote Stad

De opdracht van de Pabo van de HvA was: zorg voor een zo natuurlijke inkijk in een basisschool klas. We willen het echte lesgeven laten zien aan onze studenten. Maak opnames in een gewone klas met een niet geregisseerde docent. Monteer heel weinig en laat zien wat er echt in klassen gebeurt. Maak het materiaal zo rijk dat eerstejaars, dus minder ervaren Pabo studenten andere dingen zullen zien dan hogere-jaars. De Pabo-docenten maken beroepsopdrachten bij de films zodat de studenten gaan leren van de echte werkelijkheid.

 

Een klein voorproefje is deze film. We zien Thessa vertellen over haar onderwijsvisie.
Haar vise is de kinderen zo zelfstandig mogelijk te laten werken, te laten onderzoeken en leren.

Maar hoe doet ze dat?

 

Script Factory maakte deze 27 korte lesfragmenten van de les van Manon Spaans, basisschool De Archipel en van Thessa Jungst, OBS DE Roos. Beide in Amsterdam.

Wil je je alle films van het project zien ……

Klik hier om het portfolio met alle Pabofilms van dit project te zien

Credits:

Regie: Maarten van der Burg, productie: Annelies Kappers. Redactie Sanne Hiddema, samen met Annelies Kappers. Camera: Maarten van der Burg. Geluid: Wouter Weber. Edits: Annelies Kappers & Feinschnitt Maarten van der Burg. De opdrachtgever is Anneke van der Linde, opleidingsmanager van de Pabo HvA. ICTer Arjan van Heek maakt de leeromgeving zodat de films ook bereikbaar zijn binnen de HvA. Dit wordt de HvA URL …..

Dit is Script Factory project 208

logo SF (1)